Green Care - svaret på en ny tid efter corona-krisen


Corona-krisen har fået danskernes øjne op for, at naturen er god at færdes i og slå telt op i – ikke kun fordi virus og andre smittekilder har vanskeligere vilkår i frisk luft og sollys, men også fordi naturen har en rigtig god virkning på vores mentale helbred og vores generelle velbefindende, idet vi bl.a. er nødt til at være lidt mere fysisk aktive for at bevæge os ud til de mere ufremkommelige naturlommer, hvor de sidste rester af den vilde natur i Danmark kan opleves. Men at bevæge sig ud i naturen er ikke kun et spørgsmål om at finde ud af, hvor naturen ligger og hvordan man kommer derhen, men i lige så høj grad – eller måske endda i højere grad – at finde ud af hvordan man bruger den natur, man så er kommet ud i. Derfor har Green Care Camps et dobbelt formål, nemlig både at afholde fysiske begivenheder og bringe mennesker i kontakt med hinanden og naturen på en forsvarlig og inspirerende måde, men i lige så høj grad er det formålet at dokumentere danskernes lokale muligheder

Dette kan imidlertid ikke stå alene – en tilfældig praksis kan desværre ikke altid føre til de ønskede resultater, og derfor er det også en del af formålet med Green Camps at formidle viden, så den kan blive bragt i spil hos både professionelle aktører og rundt omkring i foreninger og hjem, der har en bevidst holdning til at bruge naturen, haven, landbruget eller parken som fristed.

Overalt er der nemlig nicher, der bare venter på at blive opdaget og anvendt for at mennesker kan opleve Green Care i praksis. Du kan bidrage ved at melde dig til en Green Care Camp og være med til at udvikle den, samtidig med at du kan blive klædt på til at udbrede viden om, hvordan naturen og landbruget - de arealmæssigt største områder af Danmark - kan blive sat i spil til gavn for både raske og syge, unge og gamle.

Vi ses derude!

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle